Wednesday, August 13, 2008

Dungun-Johor-Perak-Dungun-Johor

hmmmm....It's a very long journey. Guess wht. Tht's the journey my hubby n i did last weekend. From Dungun to Johor (on Thursday) then direct went to Perak for my brother's akad nikah (8/8/08).

The next morning (Saturday 9/8/08) we (hubby, didi, adik n i) went to Cameron Highland. Just for 2 hours flowers shopping the return back to Tapah for the Majlis Bersanding on evening. huh...bet my hubby won't drive to CH through Tapah anymore. It's killing corner. Hubby said next time we use Simpang Pulai if we wanna go to CH. hihi...but then the view along the journey is very beautiful. The Lata Iskandar Waterfall is very eye-catching view. Very sceneric...Nasib baik we realized our time was limited. We must go back to Tapah before 1.30pm or else we miss the bersanding. Adik la yg paling excited bila nampak the waterfall.


After taking about 30 mins there, we rushed to CH...this time Didi was excited buying flowers for her wedding on 17/8...alamak...banyak sungguh dia berbelanja for the flower...never mind la...yang penting she's happy...habis je shopping we dropped-by at Cactus Point. Just before we returned back to Tapah...alamak tak best betul la pergi jalan2 dalam keadaan very limited time...nasib baik hubby kata lps ni kita cari masa pergi sana berdua je..hihi....honeymoon lagi...lalalala...


So friends...these are some pictures we manage to take before we went back to Tapah...n pictures of the brides...n hubby n me...n ayah n mak....n ayah n mak n maktuk n atuk...hihi...


Habis je semua tu hubby drove back to Dungun sbb i kena kerja on ahad n monday . Exact 8.00pm Monday, after we done our maghrib prayer we went back to Johor. it's holiday...yeaaaaaa

Thursday, August 7, 2008

Alhamdulillah

6 Ogos 2008...tepat jam 5.30 ptg...antara hari yg paling menggembirakan aku. Kereta comel aku dah sihat...yea.....slps berabis duit yg amat bnyk...maka kereta comel aku tlh kembali normal. dah tak cacat lagi. side mirror tu dah diganti baru...

Alhamdulillah.... kat cni aku nk tepek ckit gmbr yg aku snap pagi td sblm pegi keje. yg ni gambar bangkai yg telah dicabut dr kereta comel aku
yg ni pulak kereta aku yg dah hensem...:D


Tuesday, August 5, 2008

Pasrah...

Hari ini Selasa bersamaan 5 Ogos 2008....aku sedih.....
Kereta myVi comel aku accident di awal pagi. waaaaa....sedihnya...abis patah side mirror kereta aku sblh kiri...waaaa...sedihnya...

tp yg bersalah dalam hal ni pun aku jugak...semuanya akibat salah parking kereta smlm. smlm aku parking kereta dalam garaj tu hampir sangat dgn tiang rumah. aku dah perasan dah tntg tiang tu masa nk reverse kereta pagi td. dan yg aku pasti...aku dah amik site dah masa nk reverse kereta pagi td...tp betullah...Tuhan nak menguji aku lagi...krakkkkkk.....patah riuk side mirror kiri kereta comel aku tu...waaaa....aku terkedu. macam tak percaya aku tgk, t'kulai layu side mirror tu...waaaaa...sedihnya aku.

so pagi ni t'paksa tumpang housemate aku yg baik hati Fini. sampai je ofis aku mintak tlg kawan tlg survey harga utk nk pasang balik mangsa comel tu...tp masya ALLAH mahal betul...puas dia dan aku telefon n survey kedai accessories kereta n pusat servis perodua yang ade. nak tau berapa kos nak baiki cermin comel tu...? hampir rm500 utk sebelah cermin sisi tu. aduh la....pening2...

nasib baik suami tak marah. dia kata perkara yg lps biar jadi teladan n jadi peringatan supaya kita sentiasa beringat dalam melakukan ape saje pekerjaan.

tp kereta tu masih lagi dalam keadaan kritikal...maklumlah xde mata kedua...esok insyaALLAH aku ke Kuala Terengganu...pergi betulkan cermin tu. kesian kereta comel aku tu...mesti dia tgh mengerang kesakitan lagi....maaf kan aku ye kereta comel...

tak sempat nak amik gmbr pagi td...esok klu berkesempatan aku amik gambar...tepek kat cni...nk tunjukkan keparahan kereta comel aku tu....waaaaaa......sedihnya aku...

Sunday, August 3, 2008

Cik Ti & Cik Cen II

ola semua....hihi...BERJAYA!!!


Taman Permint Indah-29 Julai 2008 (Khamis)....BERJAYA!!! ungkapan yang aku patut share dgn korang semua. Pagi tu pukul 6.30 am, masa tgh bersiap nk mandi, aku jenguk2 dlu kat perangkap tikus aku tu...dah 4 hari aku pasang tapi xpernah berjaya menangkap waima seekor semut pun...yang aku pelik umpan yg aku letak tu abis dimakan tp pintu perangkap tu xde la pulak nk tutup. (mcm2 umpan...dari gula labu kundur ke mister potato ke nugget ayam...tp yg menjadi roti kosong gardenia)...hampeh betul la tikus ni

So pagi Khamis yang indah tu...wlwpun aku x letak harapan tetiba apa yg aku nmpk...seekor tikus yang agak besar (sebesar tapak tangan) sedang cuba melepaskan diri...menjerit aku panggil housemate aku. Dia pun terperanjat tgk tikus tu besar sangat.

Ni nk b'kongsi gambar tikus tu sblm aku buat upacara kamikaze kat tikus tu...comel tau tikus tu...tapi sayang dia haiwan perosak...habis tikus tu gerit penutup washing machine hadiah kawin aku tu..sedih woo