Tuesday, October 14, 2008

Ticker...daisypath


hihi....aku mencuba sesuatu yg baru...buat ticker annivesary announcement...so baru 10 bulan, 2 minggu dan 5 hari aku berkahwin...so boleh dah buat kira2 utk 1st annivesary aku...yahoooo....n dah kena fikir la ape hadiah yg aku nk bagi pada hubby kesayangan aku...
pening kepala ckit 2-3 hari ni...maklumlah cuti lama sangat...so kerja pun berlambak2 la....aduh...





Sunday, October 12, 2008

Aku dan Keje II

hari ni aku dh start keje setelah 2 minggu bercuti...waaaa...masih dalam mood raya..eh sebenarnya masih dalam mood bercuti so hari ni xde la produktif sangat...
lgpun penat drv smlm dari jhr ke dungun x habis lagi...dah la drv sorg2 hubby xdpt teman sbb dia keje...so lagi la bertambah penat...dan yg lg penatnya adalah bendera jepun aku dtg la pulak....dah lewat 2 minggu....ingatkan ade "ape2"...rupa2nya masih belum ade "ape2"...xpe la...belum ade rezeki lagi.....ALLAH belum berkehendak utk memberi aku zuriat dalam masa terdekat ni...
lagipun aku kan ddk jauh dr hubby, so mungkin itu salah satu hikmah yg aku kena redha...
so, minggu ni kena siapkan dan kemaskan semua fail2 yg ade...maklumlah hari khamis ni dah start audit dalaman...payah betullah audit2 ni...pastu bulan 11 ni pulak ade audit sirim...lagi la payah...dunia...dunia...
tp dalam dok mood bercuti lagi tu, aku masih mampu menyiapkan fail aku..ye la, sblm cuti tu aku dh siapkan fail aku..so td touch up la mana2 yg terkurang tu. siapkan PB, isi borang kehadiran dan lain2 la...meja aku pun dh kemas dah. xde lagi kertas assignments n reports stndt. semua dah beres ditanda dan diberi markah.
dan seperti biasa, bila dah nama raya mesti ade kuih raya. kawan2 semua bw kuih raya dari kampung masing2. aku pulak, sebelum sampai dungun tu singgah jap kat kijal, beli lemang 4 btg. ptg ni ada pot luck..hihi...makan je...

*p/s: bila nak ganti pose ni..?

Wednesday, October 8, 2008

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Selamat petang semua...hari ni 8/10/2008, hari raya yang ke-8. Baki cuti raya ade lg 3 hari je lagi...hmmm...raya tahun ni mmg best la...sbb pertama kali menyambut raya sebagai isteri...hihi..dan semua adik beradik berkumpul beraya bersama mak ayah...tu yg best sangat tu.

Cuma yg agak kurang best ialah aku demam dari hari sabtu 27/9 sampai hari khamis 2/10...lama tu aku kena demam. batuk, selsema dan demam panas. so raya ni aku xde la menolong sangat utk persiapan raya kat rumah mak. banyak terbaring je n tolong makan je. suami la yg paling kesian sekali, dia risau je sbb aku x pernah demam macam tu. lgpun kat sini tgh hot musim demam "cikukunya"( aku pun xtau la betul ke x ejaan tu). Alhamdulillah aku x tergolong dalam demam mcm tu...

dan paling seronok ialah aku masih dapat makan rendang n ketupat. Sate adik2 aku bakar pun aku dapat rasa jugak. pastu masih dapat gi shopping baju raya dalam dok demam2 tu...n masih dapat beraya kat rumah sedara mara ayah. n yg paling syok masih dapat duit raya dari mak ayah...hihihi...

gambar raya xde la...semua dalam camera iting...so utk semua Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin utk semua...