Thursday, June 25, 2009

Tahniah Didi










Tanggal 21hb Jun 2009, aku sekali lagi menjadi mak ngah buat kali ke-4. Alhamdulillah. Bertambah lagi keluarga Tok Ayah dan Maktuk. Ini adalah anak pertama bagi adik aku Mardiah aka Didi dan suaminya Din. Muhammad Al-Fateh seberat 3.2 kg semasa dilahirkan. Lahir secara normal. Alhamdulillah dan syukur sekali lagi kerana adik aku dan anaknya sihat. Tiada komplikasi pada baby ini cuma Didi kena tahan selama 3 hari di wad. Ada sedikit masalah pada Didi. Tapi syukur, Didi dah pulih cuma perlu berjumpa doktor lagi 2 minggu untuk tujuan pemeriksaan.

Ok baby Muhammad ini (ibu dia kata panggil Muhammad), merupakan cucu lelaki ke-3 dalam Keluarga M ini. Jadi lepas ini Umar dan Mush'ab dah boleh mula build up team bola sebab keluarga Tok Ayah dan Maktuk akan bertambah lagi. heheheh...dan pengurusnya adalah mak ngah kekekeke... Buat Didi dan Din, tahniah sekali lagi. Dan buat Muhammad, moga menjadi anak yang soleh.

Sebelum terlupa, ada satu lagi gambar untuk dikongsi bersama. Siti Khadijah bt. Abdul Majeed ( 9hb Jun 2009) dan juga Muhammad Al-Fateh bin Asharuddin (21hb Jun 2009). Sepupu yang lahir di bulan yang sama.




Posted by Picasa

Monday, June 22, 2009

33



19 Jun 2009 genap 33 tahun usia Hubby aku. Tiada hadiah yang dapat aku hadiahkan kepada Hubby kecuali sebiji kek. Tapi kek itu pun Hubby yang tolong tempah. Aku cuma hulur duit je. Namun begitu sambutan hari jadi Hubby kali ni aku rasa lebih bermakna buat Hubby kerana mak dia aka MIL aku ada di sini. Sebenarnya hadiah hari jadi Hubby aku dah bagi lama. Seingat aku pada bulan Mac tahun ini. Hadiahnya berupa GPS, yang dah lama Hubby idamkan. Tapi hadiah itu pun bukan aku yang pilih sebab Hubby pesan pada kawan dia.Dan tugas penting aku adalah menghulur duit juga.

Jadi di kesempatan ini aku ingin mengucapkan "Selamat Hari Jadi ke-33 buat Hubby. Moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Moga kasih sayang kita makin erat dan rapat". Sayang Hubby


p/s: Sayang, i ada beli satu buku untuk u. I harap u dapat baca buku tu. Buku tu ada dalam susunan buku-buku yang kita beli bersama tempoh hari. Sayang u....
Posted by Picasa

Friday, June 12, 2009

Tanya Sama Hati..

Sementara menanti Hubby balik dari bermain badminton, aku sempat mencari lagu kesukaan aku masa kecil dahulu.

Aku mahu jadi baik

Salam semua...Aku mahu jadi baik. Tak mahu nakal-nakal lagi...

Tuesday, June 9, 2009

Tahniah Iting..



Hari ini aku mendapat anak sedara baru. Anak sedara perempuan pertama bg keluarga Tok Ayah dan Maktuk. Baby ni belum ada nama. Di sini aku masukkan sekali gambar ibu dia Marlia dan abang sulung Mush'ab Umayr. Hehehe...Tak tau apa reaksi Mush'ab bila tgk adik dia ni. Gambar baby berbalut kain pink tu adalah Mush'ab masa dia baru lahir. Gambar baby berbalut kain putih comel tu adalah baby baru tu. Hmmm tak sabar nak balik rmh tgk anak-anak sedara comel ini. Moga kalian menjadi anak-anak yang soleh dan solehah. Maaf la, gambar Abi adik-beradik ni takde pulak dalam simpanan. Nanti ada aku update lagi.
Buat anak sedara mak ngah yang bermata bulat berambut kerinting comel ini, Mush'ab jangan nakal tau. Mush'ab dah besar, kena jaga ibu, abi dan adik elok-elok. Jangan jeles dengan adik tau. Sayang adik tau...



Free Signature Generator


Monday, June 8, 2009

Bekerja tapi tidak bekerja

Hari ini hari pertama bekerja selepas cuti seminggu. Sampai opis, perkara pertama yang dilakukan adalah mencari surat-surat atau memo atau apa-apa pesanan penting. Hmmm ada 1 surat panggilan untuk kursus awal Julai nanti dan juga slip gaji. Kemudian pegi breakfast. Usai breakfast..toleh kiri toleh kanan, tak ramai orang kat opis sebab ramai yang kena pegi kursus. Opis kosong. Student takde. KJ meeting. Aku? Hmmmm kebosanan betul. Ha! hari tu aku ada bercerita pasal kena mengajar semester pendekkan? Aku tak jadi mengajar. Bukan kehendak aku. Jumaat 2 minggu lepas, KJ maklumkan pensyarah jabatan lain take over kelas aku tu. So secara official aku tak mengajarlah. Baru hari pertama aku dah kebosanan, nak start cari isi mengajar untuk sem depan takde silibus pulak. Huuu jadinya aku bekerja sambil melahu...Opis dilanda geruda




Free Signature Generator

Friday, June 5, 2009

Hubby Busy :(

Hubby makin busy dengan blog dia. Dia busy menceriakan blog dia. Dari pagi sampai ke malam dengan blog dia. Selagi tak dapat apa yang diidamkan, maka selagi itu dia akan mengadap blog dia. Dia kata dia nak 'launching' blog dia pada hari lahir dia nanti. Hmmm...aku harap apa yang diidamkan Hubby untuk blog kesayangan dia tu dapat diselesaikan dengan cepat. Sebab aku nak Hubby aku semula....