Sunday, September 21, 2008

Raya...

heheh...tgh countdown nak raya ni...sebenarnya x sabar nak balik johor...cuti lama pulak tu...2 minggu...yea yea...nak raya...nak raya...
tahun ni peruntukan untuk raya pun besar juga....utk 6 org adik n anak sedara 2 org...tp ade sorng lg anak sedara sblh hubby...mother in-law pun ade kat johor....hmmmm? perlu ke diperuntukkan sedikit ang pow pada dorg....:D..? hubby kata x payah sbb chinese new year dia yg bagi....hehehhe....tgk la mcmana...

Alhamdulillah gomen baik hati bagi bonus tahun ni...so boleh la bagi lebih ckit pada mak n ayah...pastu nk beli baju raya, baju raya belum beli lagi...hubby kata raya ni dia nk baju rona biru tua...nnt la. balik jhr ni baru nk pi ronda jb, cari baju n kuih raya. maklumlah ini tahun pertama sambut raya sebagai isteri :D

aduh.....dh xde mood nak kerja ni...4 days b4 holidays...

Sunday, September 14, 2008

Tobacco or Tabasco

Excuse me...tobacco sauce pls...
Tobacco? ke aku salah dgr? tp bdk tu ulang 3 kali cakap tobacco sauce...

nk senyum jugak aku dgr...tp kontrol je la...at least dia cuba jugak ckp engrishhhh....aku ni nk gelakkan orang pun 2x5 juga...bukannya pandai pun...

hihi....penangan pizza masa buka puasa semalam...full house...aku n suami terkedu kat dpn pintu kedai pizza tu...dh la nk azan dah, penuh la pulak...tp bila Allah dah tetapkan rezeki utk hubby n aku b'buka puasa pizza, maka dpt la juga aku mkn...ade satu meja lg kosong...dan kerana meja kosong tu la aku dgr tobacco. rasanya budak uitm segamat kot...ramai bebenar...riuh semacam je.

puas makan pizza....kongsi2 dgn hubby nyum2...makan deli wings sekali n spaghetti(tp x sedap sgt la)....

*tp hubby dh balik jhr semula...waaaaa

Monday, September 8, 2008

Hubby Sesat

Isnin, 8 Sept 2008- Tergempar...semalam hubby gi kl, sbb hari ni dia kena gi Ranhill HQ...discussion utk projek kat jhr nun...tp masa hubby baru sampai tangkak dia dh call aku tny mcmn nak pi puchong rmh kawan dia...(sbb selama ni klu gi kl mesti dgn aku)...dia kata dia kancung(mandarin) or dlm kata lain nervous sbb tak biasa jln kl...kesian sayang aku sorng tu...nasib baik ade teknologi yg bernama handphone. so boleh la dia call aku or kwn dia bila ade masalah.

pastu dh masuk exit shah alam-puchong dia call lg...dia kata dh nmpk sign board puchong...gembira je aku dgr suara dia. aku ucap alhamdulillah...tp x sampai 10 min dia call balik...dia kata dia dah sesat...xtau kat mana dia masuk td...yg pasti dia kata dia keluar exit bukit puchong...aduhhh...mcmn ni...kesiannya...aku pun sruh dia keluar ikut jln yg dia masuk td...dia kata ok...nnt dia keluar or call kwn dia tu...tp x sampai 5 minit dia call semula....nape pulak ni? rupa2nya dia dh sampai kat petrol station dekat dgn taman perumahan kwn dia tgal tu...alhamdulillah lega aku dgr...

td lps dia habis discussion dia call aku. dia kata lps ni dia dh boleh bawak aku pi jln2 guna kete ke kl especially ke klcc sbb Ranhill office tu dekat je dgn klcc.....hihihi...gembira aku dgr...mesti korang x percaya yg hubby aku tu x pernah drive pusing kl...tp itu la kebenarannya...hihi...ape2 pun aku bangga dgn dia...dlm dok kancung2 tu akhirnya dia sampai jugak ke tmpt yg dituju...ni dia dlm perjalanan balik ke jhr...

"Ya ALLAH...selamatkan dan permudahkanlah perjalanan suami aku" Amin

Sunday, September 7, 2008

Sakit tulang belikat

Selamat petang semua...puasa x? hihi...

masuk hari ni dah 3 hari aku sakit tulang belikat. xtau la nape. nak kata kurang kalsium, rasanya puas dh aku togok susu anlene la, hl la, vitagen la, minum brand (pati ayam) la....tp still sakit lg...aduh...x selesa betul.
nak mengadu pada suami, tp x jadi sbb xnk dia risau. Hubby tu bukan boleh dgr aku sakit atau x sihat...mula la dia risau semacam je...dh la ddk jauh...x nk la risaukan hati dia...kesian dia...biarlah dia tenang je kat sana...boleh dia buat keje dia dgn senang hati.

puas juga tanya kwn2 klu2 dorng ade idea nk makan ubat ape2. tp semua kata kurang kalsium tu...aduhhhh....
xpe la...balik jhr nnt nk gi klinik la dgn hubby (tu pun klu masih sakit lg)....x pun nk minta hubby belanja belikan vitamin ke ape2 ke....heheheh...kedekut duit betul minah sorang ni...

Wednesday, September 3, 2008

Puasa, Suami dan Sahur...

Ramadan ya Ramadan...

Ramadan menjelang lagi...hari ni hari ke-3 umat Islam mula berpuasa...menunaikan rukun Islam yg ke-3...dan tahun ni adalah tahun pertama utk aku dan suami menjalankan ibadat yg mulia ni bersama2 (wlwpun tahun yg ke-2 utk suami sejak dia converted to Islam last year).

Perkara yg membuat aku teruja utk bercerita kpd anda semua adalah pengalaman sahur buat pertama kalinya bersama suami tercinta. Aku menyambut 1st Ramadan di Dungun, Terangganu. dan yang terindah sekali adalah suami sanggup datang sini utk menyambut puasa bersama2.

Malam pertama Ramadan (belum puasa lagi)...aku dan suami beli McD utk sahur...sebelum tido tu, aku dh siap set alarm pd jam 5 am. Tepat jam 5 am, aku bangun menyiapkan makanan bersahur...masak air panas (in case hubby nak minum air panas) n kejutkan dia utk bersahur. Tengok dia mengantuk n tido sambil duduk mengingatkan aku pada keletah adik2 aku masa kecil dulu (mcm tu la mak aku kejutkan mereka utk sahur). Nampak comel bila nampak hubby makan dlm keadaan separuh sedar tu...tp habis jugak Mc chicken (dgn bantuan aku yg kuat makan) n air suam bergelas2...xpe la, yg penting hubby kenyang n x letih n dapat menunaikan ibadat puasa dengan sempurna.

Malam tu, utk berbuka hubby pilih nk makan KFC. Aduiii aku ingat nk mkn ikan ke ape ke...xpe la...yg penting hubby happy. Nampak dia makan dengan beria2...abis satu set dinner plate...yea yea...hubby berjaya menunaikan puasa dia yg pertama. Alhamdulillah syukur padaMU ya Allah...

Hari ke-2 bersahur...menu mcm semalam juga, cuma tukar McD dgn kek gulung lonbisco...tp sedih sbb start esok aku kena sahur sorang2...hubby nk balik johor.Kena keje la...xpe...aku akan kejut dia sahur setiap pagi...

Harapan aku agar suami berjaya menjalankan ibadat puasa dia dengan sempurna...maklumlah ini adalah perkara baru dalam diari hidup dia sebagai seorang muslim. Apa2 pun i'm proud of u sayang...in case u read this.

"Ya ALLAH...jgn la Kau bolak balik kan iman aku dan suamiku setelah Kau berikan kami rezeki yang terindah ini"